spacer spacer spacer
spacer spacer
Facebook
rss
spacer
Français | Nederlands | English
spacer spacer spacer
spacer
spacer
spacer
image
spacer
image
spacer
spacer
image
Met de komst van Wallimage Coproductions is het aantal filmopnames in de Waalse regio exponentieel gestegen. Een logisch gevolg daarvan is dat de Waalse technici en acteurs hebben kunnen werken op films die steeds beter beheerd en gefinancierd en steeds talrijker werden. En steeds veeleisender op vlak van technische middelen.
Daarnaast bestaan vaak visionaire bedrijven die gespecialiseerd zijn in high-tech audiovisuele sectoren waarop de producenten een beroep doen maar die soms de middelen niet hebben om hun ontwikkeling in een stroomversnelling te brengen en aan de vraag te voldoen.
Om hier een einde aan te maken en zo snel een netwerk van goed presterende opname- en postproductie-instrumenten in Wallonië te zien ontwikkelen, hielp minister Jean-Claude Marcourt met het oprichten van een specifieke investeringslijn, Wallimage Entreprises, die helemaal beantwoordt aan het oorspronkelijke doel van Wallimage: de audiovisuele industrie in Wallonië structureren.
Wallimage Entreprises financiert bedrijven met een exploitatiezetel in Wallonië die hiertoe een aanvraag hebben ingediend gebaseerd op een memorandum dat een volledige beschrijving van het project en een zakenplan bevat (meer details in het volledige reglement). Het Fonds komt tussen met een minoritaire participatie in het kapitaal, met een verplichte lening, die soms convertibel is in aandelen of via een ondergeschikte lening.
Ervoor wakend de plaats van de ondernemers niet in te nemen, beperkt Wallimage Entreprises zich tot het begeleiden van de ontwikkeling. De aanbreng in kapitaal en de ondergeschikte leningen laten de bedrijven toe open te bloeien om dan op termijn autonoom te worden.
Wallimage analyseert de dossiers die bij hen worden ingediend volgens verscheidene criteria, waarvan de voornaamste zijn het structurerend effect op de Waalse audiovisuele sector, de leefbaarheid van het project en de mogelijkheid tot rendement op investering, het professionalisme en de ervaring van de promotor van het project en zijn ploeg alsook … de beschikbare budgettaire ruimte. Deze analyse wordt vervolgens aan de Raad van Bestuur van Wallimage Entreprises voorgelegd die de beslissingen neemt over de investeringen.
Contact : Virginie Nouvelle
07 novembre 2013 - 14:25:15
Wallimage Entreprises versterkt de Luikse inplanting van TSF.be
Om de digitale en technische evoluties en de komst naar onze contreien van nieuwe televisieproducties aan te kunnen, doet TSF.be een beroep op de steun van Wallimage Entreprises om de ontwikkeling (...)
18 septembre 2013 - 13:25:04
MacadamCar gaat de straat op met de hulp van Wallimage Entreprises
MacadamCar, gespecialiseerd in het verhuren van luxueuze mobiele loges met volledig aanbod aan diensten voor de artiesten, heeft internationaal een stevige reputatie opgebouwd. Dankzij de leningen (...)
03 septembre 2013 - 16:13:16
Screenity, een door Wallimage Entreprises gesteund bedrijf, laat van zich horen.
Het is een première op de Belgische markt: RTL Belgium lanceert de “connect” functie op mobiele apps, gebaseerd op audio synchronisatie. (...)
26 février 2013 - 14:10:08
Wallonië, European Creative District
Wallonië werd, samen met Toscane, één van de twee Europese grondgebieden die door de Europese Commissie geselecteerd werden voor hun voorbeeldige strategie inzake steun aan de (...)
spacer
spacer
Al het nieuws
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer spacer
spacer spacer
spacer
image  image © Wallimage sa | Regional Fund for Audiovisual Investment | All rights reserved | Webdesign Messier111 | Administratiespacer
spacer spacer