spacer spacer spacer
spacer spacer
Facebook
rss
spacer
Français | Nederlands | English
spacer spacer spacer
spacer
spacer
image
spacer
spacer
image
spacer
image
spacer
04 mei 2011 - 08:32:06 spacer  
Technologisch offensief te Cannes
image spacer  
spacer
Elk jaar klinkt dezelfde bekende melodie in onze oren: een aantal films met sterke Waalse accenten werden in verscheidene secties van het Festival van Cannes geselecteerd. Rekening houdend met de omvang van onze regio, blijft dat toch een krachttoer die weinigen op de juiste waarde schatten.
Dit jaar weer heeft Wallimage drie films klaarstaan in drie secties: Le Gamin au Vélo in de officiële selectie, Les Géants als afsluiter van de Quinzaine des Réalisateurs en de Frans-Belgische coproductie L’Exercice de l’État, met Olivier Gourmet in de sectie Un Certain Regard.

Maar zoals u onderhand wel weet, is Wallimage niet enkel een fonds dat erop gericht is langspeelfilms te coproduceren. Wallimage-Entreprises werd in het leven geroepen om te investeren in Waalse audiovisuele structuren, want zonder gespecialiseerde industrie kan men geen filmindustrie die naam waardig ontwikkelen.

Die bedrijven, en ook menige andere, zijn verenigd in de TWIST cluster om zo hun slagkracht op te drijven. Dit jaar slaan tien van die maatschappijen de handen in elkaar om de Waalse filmindustrie in Cannes te vertegenwoordigen. Tien, zoals de tien jaren van Wallimage: een mooi eerbetoon!
spacer
Nu eens actief als verhuurder voor opnamemateriaal (zoals TSF.Be- Athalys), waar zij hun kennis van hun machines ter beschikking stellen van Belgische en Europese cameramannen, dan weer werken ze in de wereld van de postproductie waar de aangeboden diensten alle etappes van het proces beslaan, van de montage tot de kleurcorrectie (Dame Blanche, Mikros Image Liège) en de speciale effecten (Digital Graphics, Benuts en nog maar eens Mikros), via mixage (L’Equipe Wallonie en SonicPil) of geluidseffecten (Genval les Dames) of ook nog gaming (Belle Productions). Deze bedrijven evolueren ook constant, zodat zij steeds diensten met een hoge toegevoegde waarde kunnen aanbieden aan hun klanten. Ze bevinden zich allemaal, samen met de Luikse Image Cluster op het Belgisch Paviljoen (Internationaal Dorp, 134 – Filmmarkt) om zo hun kunne tentoon te stellen.

Dit paviljoen huist ook de Federale Regering met haar Tax Shelter activiteit en natuurlijk ook de regionale initiatieven Cinéma Made in Wallonia en Cinema Made in Brussels die de regionale investeringsfondsen Bruxellimage en Wallimage verenigen; de filmbureaus (Clap!, Batch, Agence du Film en Bruxelles Tournage) en de TWIST cluster, net als de Duitstalige Gemeenschap.

Deze bedrijven passen zich aan aan de verwachtingen van het beroep, want de audiovisuele wereld beweegt constant. De tendens van de jaren 2010 ligt in de crossmedia, een mengeling van media en draagvlakken die het onderwerp verrijken en de aanpak diversificeert.

Op het voorplan van deze evolutie, zal het Waalse Gewest te Cannes een nieuw geruchtmakend initiatief aankondigen dat de regionale technologische industrie zeker ten goede zal komen... net als de filmindustrie. Jean-Claude Marcourt, de Waalse Minister van Economie zal er officieel een steunfonds voor de ontwikkeling van crossmedia lanceren... binnen het kader van Wallimage natuurlijk.
Maar daarover vertellen we u graag meer tijdens de tumultueuze veertiendaagse die ons te wachten staat in Cannes!
spacer
spacer spacer  
spacer
spacer
Une histoire capitaliste – Les six barons Empain
Tanguy Cortier
27 novembre 2015
spacer
Black
Adil El Arbi, Bilall Fallah
11 novembre 2015
spacer
Avril et le monde truqué
Franck Ekinci, Christian Demares
04 novembre 2015
spacer
Les nouvelles aventures d’Aladin
Arthur Benzaquen
14 octobre 2015
spacer
spacer
Al de films
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer spacer
spacer spacer
spacer
image  image © Wallimage sa | Regional Fund for Audiovisual Investment | All rights reserved | Webdesign Messier111 | Administratiespacer
spacer spacer