spacer spacer spacer
spacer spacer
Facebook
rss
spacer
Français | Nederlands | English
spacer spacer spacer
spacer
spacer
image
spacer
spacer
image
spacer
image
spacer
09 november 2011 - 13:23:40 spacer  
43e Wallimage investeringsronde : Belgische sterren voor Franse regisseurs… en omgekeerd.
image
spacer
Jacques Audiard achter de camera. Ervoor, de smaak van roest en botten…
spacer
Bij de laatste sessie van het jaar, zag Wallimage een toevloed aan nogal indrukwekkende dossiers. Vaak grote dossiers ook, die zoals altijd met veel vuur verdedigd werden. De raad van bestuur van het Waalse fonds beschikt echter over een enveloppe die het moet respecteren en de keuze viel uiteindelijk op vijf films.
spacer
Net zoals haar echtgenoot is Luce dierenarts, en ze verwacht haar eerste kindje. Meteen na de bevalling raakt ze echter geleidelijk aan het noorden kwijt. Elke dag wordt haar depressie angstaanjagender, en al snel blijkt ze niet meer in staat om voor haar kind te zorgen, ze wordt zelfs ronduit gevaarlijk voor de kleine Rose. Het dossier voor deze film komt van bij Frakas Productions (Bye Bye Blondie), met het voorstel om de eerste langspeelfilm van de jonge en beloftevolle Luikse Delphine Noels te co-produceren, die ze samen schreef met David Lambert (Hors les murs): Post Partum. De losgeslagen moeder wordt gespeeld door Mélanie Doutey: de rol van haar leven?


In een al even somber genre, is La Parti Production begonnen aan de derde langspeelfilm van Fabrice Du Welz. Alleluia is het tweede deel in een drieluik dat begint met Calvaire, het verhaal van de vrouw van herbergier Bartel die het pad kruist van een gigolo en oplichter met de trekken van … Bouli Lanners. Virginie Effira als stralende (en ontegensprekelijk aantrekkelijke) weduwe is er ook bij.
Net zoals Bouli krijgt ook Benoit Poelvoorde binnenkort de kans om van register te veranderen met de rol van een ietwat dromerige fotograaf die verliefd is op zijn buurvrouw. Une Place sur Terre van Fabienne Godet (Versus) is een eigenzinnige en romantische Fenêtre sur Cour die in de Marollen gedraaid zal worden. De cast bestaat onder andere uit Céline Valette, Guillaume Gouix en Héléna Noguerra.


Met hun Les Films du Fleuve hebben de broers Dardenne al enkele sleutelfilms van de laatste jaren gecoproduceerd, onder andere Le Couperet van Costa-Gavras, Looking for Eric van Ken Loach, La Prima Linea van Renato De Maria en L’Exercice de l’État van Pierre Schoeller. Hun nieuwe grensoverschrijdende samenwerking zal dan ook niet misstaan op hun palmares, want het gaat om De Rouille et d’Os van Jacques Audiard, die hier meteen ook twee van de beste Belgische acteurs aan de haak slaat: Matthias Schoenaerts (!!) en de hardwerkende Bouli Lanners in een grote bijrol. De (tragische) vrouwelijke hoofdrol gaat dan weer naar Marion Cotillard.Populaire is nog een groot Frans project met een Belgische ster op de affiche, het is de eerste langspeelfilm van Régis Roinsard, die fans van de serie Mad Men zeker zou moeten aanspreken. Déborah François wordt door Romain Duris klaargestoomd om de wereldkampioenschappen … dactylografie in 1958 te winnen. Het verhaal speelt zich af in New York maar de finale van de competitie wordt in Luik aan het Congrespaleis gefilmd. In België wordt de film door La Compagnie Cinématographique en Panache Productions gecoproduceerd.


En zo komt er langzaamaan een einde aan de productiesessies voor 2011, die dit jaar voor hulp bij bijna dertig langspeelfilms gezorgd hebben, en de eerste daarvan is trouwens vorige week uitgebracht (L’Exercice de l’État). De tweede, Les tribulations d’une Caissière, is voorzien voor 14 december en de rest (de animatiefilms uitgezonderd) zullen volgen in 2012.
spacer
spacer spacer  
spacer
spacer
Une histoire capitaliste – Les six barons Empain
Tanguy Cortier
27 novembre 2015
spacer
Black
Adil El Arbi, Bilall Fallah
11 novembre 2015
spacer
Avril et le monde truqué
Franck Ekinci, Christian Demares
04 novembre 2015
spacer
Les nouvelles aventures d’Aladin
Arthur Benzaquen
14 octobre 2015
spacer
spacer
Al de films
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer spacer
spacer spacer
spacer
image  image © Wallimage sa | Regional Fund for Audiovisual Investment | All rights reserved | Webdesign Messier111 | Administratiespacer
spacer spacer