spacer spacer spacer
spacer spacer
Facebook
rss
spacer
Français | Nederlands | English
spacer spacer spacer
spacer
spacer
image
spacer
spacer
image
spacer
image
spacer
06 maart 2012 - 21:48:29 spacer  
9e investeringsronde animatie : een serie en een langspeelfilm
image
spacer
Enkele personages uit Kit de survie
spacer
Sinds Wallimage besloot een investeringslijn te wijden aan animatie, stelt het fonds met plezier vast dat de projecten elkaar bij elke sessie opvolgen en dat de verschillende bedrijven die op deze markt actief zijn ook zonder ophouden doorwerken.
spacer
Le Secret de Loulou van Erik Olmond wordt een vervolg op de kortfilm Loulou et Tom (2003), ook al gebaseerd op de kinderboeken van Grégoire Solotareff. We maken dus weer kennis met Loulou (de jonge wolf) en Tom (het konijn), op het moment dat een zigeunerin Loulou vertelt dat zijn moeder nog leeft. De onwaarschijnlijke vrienden trekken dan op zoek naar haar in het prinsdom Wolfenberg, dat door wolven geregeerd wordt. Geen geluk: ze belanden middenin het Carne festival, waar de grootste carnivoren ter wereld deelnemen aan het grote jaarlijkse jachtfestijn.

De film wordt in België gecoproduceerd door Araneo, en wordt gedeeltelijk in Marcinelle gemaakt want Dreamwall zal zich ontfermen over de compositing en de decors. De digitale postproductie gebeurt dan weer in Alleur, bij Digital Graphics. De boeken en de eerste film richtten zich voornamelijk op de allerjongsten, maar deze erg grappige bewerking zal proberen het publiek tot jonge tieners te bekoren. En dan zijn er natuurlijk ook nog de ouders, die deze nostalgische trip met een heel geestige 2D tekening zeker zullen smaken.

Regisseur Régis Vidal stelt met Kit de Survie, een familieserie van 52 maal 4 minuten, dan weer iets heel anders voor, want hij heeft het over de tumultueuze puberperiode. Elke aflevering begint met een probleemsituatie. Het kind vindt vanalles uit om er toch maar onderuit te raken. En fantasie, dat heeft hij te over! Humor, rampspoed en absurde situaties gegarandeerd dus. Ouders en pubers zullen er zich zeker in herkennen. En om het onderwerp van de serie te illustreren, zijn er drie gezinnen uit een erg verschillend milieu, cultuur en opleiding. De ene moeder is erg toegevend, de andere overbezorgd. De ene vader is autoritair, de andere afwezig. Er zijn een hele reeks kinderen van 12 tot 18 met sterke maar erg verschillende karakters : introvert en extrovert, gecomplexeerd of met een grote mond, onhandig of erg rijp, intellectueel of sportief, enz. En wat hen allemaal bindt: Adoville, een “gemoedelijke” buurt, waar we de onvermijdelijke ontmoetingsplekken terugvinden: lyceum/college, een sport- en leercentrum, een supermarkt… Be-Films, die dit Frans – Belgisch- Spaans project coproduceert, geeft aan heel wat Waalse technici de kans om op deze serie mee te werken: chef-animatie Sébastien Dohogne, soundmixer Fabien Pochet en chef-monteur Christophe Gérar zullen hun kunne kunnen bewijzen. Het geluid wordt trouwens in Luik bij SonicPil verzorgd.
spacer
spacer spacer  
spacer
spacer
Une histoire capitaliste – Les six barons Empain
Tanguy Cortier
27 novembre 2015
spacer
Black
Adil El Arbi, Bilall Fallah
11 novembre 2015
spacer
Avril et le monde truqué
Franck Ekinci, Christian Demares
04 novembre 2015
spacer
Les nouvelles aventures d’Aladin
Arthur Benzaquen
14 octobre 2015
spacer
spacer
Al de films
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer spacer
spacer spacer
spacer
image  image © Wallimage sa | Regional Fund for Audiovisual Investment | All rights reserved | Webdesign Messier111 | Administratiespacer
spacer spacer