spacer spacer spacer
spacer spacer
Facebook
rss
spacer
Français | Nederlands | English
spacer spacer spacer
spacer
spacer
image
spacer
spacer
image
spacer
image
spacer
23 april 2012 - 19:59:22 spacer  
Jouw aanwezigheid verheugt me
image
spacer
spacer
Sandrine Bonnaire is een uitzonderlijke actrice, maar nu ook een grote regisseuse in wording. Na een documentaire over haar zus, gooit ze het nu over een andere boeg met een pijnlijk drama, het verhaal van een koppel dat verscheurd werd door het overlijden van een kind en in een verontrustende situatie terechtkomt.

J’enrage de son absence, dat door Wallimage/Bruxellimage gecoproduceerd werd, werd zonet geselecteerd voor de Semaine de la Critique in Cannes. Als Special Screening. Dat brengt het aantal films voor het Waalse fonds dus op vier. Voor de Brusselse tak is het een eersteling in 2012.
spacer
Een familie, die bestaat uit Mado, de moeder, Stéphane, de vader, en Paul, de zoon. Ze leiden een vreedzaam en banaal, bijna onbetekenend leven. In een ander leven had Mado met Jacques een kind dat verongelukte, en dat overleefde het koppel niet. Verscheurd door schuldgevoelens trok Jacques naar de States. Hij komt echter naar Frankrijk terug om er de erfenis te regelen van zijn onlangs overleden vader. Hij zoekt ook Mado op, die hij maar niet kon vergeten, en hij vat voor Paul een diepe genegenheid op die op een morbide transfer lijkt. Tussen het kind en de man ontstaat een vreemde relatie die beetje bij beetje afglijdt naar een afhankelijkheid die aan waanzin grenst.

Het scenario was prachtig en het project verleidelijk. De raad van bestuur van het gemengde fonds Wallimage/Bruxellimage heeft dan ook niet lang geaarzeld om de beslissing te nemen dit onconventionele drama, ingediend door Iris Films, te coproduceren.

Daarna hebben we de bijna afgewerkte film ontdekt. Dat was een revelatie. Sandrine Bonnaire beperkte zich zeker niet tot haar rol van scenarioschrijfster en demonstreerde daarentegen een zin voor het beeld en een gevoeligheid waardoor we haar meteen bij de groten mogen rekenen.

Natuurlijk draagt ook de cast bij tot de magie van haar project. Die is bepaald verrassend, want haar ex-man, William Hurt, speelt mee, net als Alexandra Lamy die een soort dubbelgangster van Sandrine Bonnaire speelt op het scherm: hetzelfde gracieuze profiel, hetzelfde gespannen gezicht, dezelfde terughoudendheid. Zoals vaak in films die geregisseerd worden door getalenteerde acteurs, is de acteursregie hier ook schitterend.

Gespannen zonder streng te zijn, pijnlijk zonder tranerig te worden, is J’enrage de son absence een echte festivalfilm die het potentieel heeft om ook in de zalen een mooie carrière te beleven. Een bijna onverhoopte verwachting, maar een formidabel succes.
spacer
spacer spacer  
spacer
spacer
Black
Adil El Arbi, Bilall Fallah
11 novembre 2015
spacer
Avril et le monde truqué
Franck Ekinci, Christian Demares
04 novembre 2015
spacer
Les nouvelles aventures d’Aladin
Arthur Benzaquen
14 octobre 2015
spacer
Demain, après la guerre
Christophe Wagner
13 octobre 2015
spacer
spacer
Al de films
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer spacer
spacer spacer
spacer
image  image © Wallimage sa | Regional Fund for Audiovisual Investment | All rights reserved | Webdesign Messier111 | Administratiespacer
spacer spacer