spacer spacer spacer
spacer spacer
Facebook
rss
spacer
Français | Nederlands | English
spacer spacer spacer
spacer
spacer
spacer
image
spacer
image
spacer
spacer
24 april 2012 - 14:27:30 spacer  
Cannes zet de Belgische film in de bloemetjes
image
spacer
Frédéric Delcor, Secretaris-Generaal van de Federatie Wallonië-Brussel, en Philippe Reynaert, directeur van Wallimage en Bruxellimage, vieren de Belgische film
spacer
Op dinsdag 24 april, op het middaguur, hielden Wallimage en de Federatie Wallonië-Brussel samen een persconferentie om de ongelofelijke aanwezigheid van Belgische talent op het Festival van Cannes te benadrukken. Een logische ontwikkeling aangezien beide instituten (en de tax shelter) er alles aan gedaan hebben opdat onze cinema zich zou kunnen ontwikkelen en nu een plaatsje onder de (hele) groten heeft kunnen veroveren.
spacer
Met vijf films die in vier secties van het Festival van Cannes 2012 geselecteerd zijn, heeft Wallimage één van zijn sterkste prestaties tot op heden te pakken.

Tijdens deze ontmoeting, heeft Philippe Reynaert, directeur van de regionale fondsen (Bruxellimage is betrokken bij één van de films), vooral de levendigheid van de verschillende eenheden van onze audiovisuele sector willen onderstrepen: producenten die durven, regisseurs die respect afdwingen, acteurs die aangrijpen, technici die steeds meer gewaardeerd worden, en de dienstverlenende bedrijven die gespecialiseerd zijn in postproductie, klank, speciale effecten, animatie…

Het is de vereniging van al dit talent dat verantwoordelijk is voor het ongelofelijke succes van onze film in het buitenland. We hoeven er ook niet verlegen om te doen: zoveel (co)producties insturen naar het grootste festival ter wereld is niet weggelegd voor eender welk land. Zeker tijdens een jaar waarin noch de broers Dardenne, noch Bouli Lanners een film uit hebben.

Duidelijk een geval dus waarbij kunst de economische activiteit nieuw leven inblaast, en dat mag gezegd worden. Een schouderklopje mag zeker ook!

De interventie van Philippe Reynaert vindt u hier.
spacer
spacer spacer  
spacer
spacer
Le Chant de la Mer
Tomm Moore
10 décembre 2014
spacer
La French
Cédric JIMENEZ
03 décembre 2014
spacer
Astérix : le domaine des dieux
Louis Clichy, Alexandre Astier
26 novembre 2014
We schrijven het jaar 50 voor Jesus Christus; heel Gallië is bezet door de Romeinen. Heel Gallië? Nee! Een dorp met onverzettelijke Galliërs biedt nog steeds weerstand aan de (...)
spacer
Je suis à toi
David Lambert
26 novembre 2014
spacer
spacer
Al de films
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer spacer
spacer spacer
spacer
image  image © Wallimage sa | Regional Fund for Audiovisual Investment | All rights reserved | Webdesign Messier111 | Administratiespacer
spacer spacer