spacer spacer spacer
spacer spacer
Facebook
rss
spacer
Français | Nederlands | English
spacer spacer spacer
spacer
spacer
image
spacer
spacer
image
spacer
image
spacer
08 mei 2012 - 22:21:15 spacer  
11e Wallimage/Bruxellimage investeringsronde: een orkaan!
image
spacer
spacer
De 11e investeringsronde voor Wallimage/Bruxellimage werd op maandag 7 mei afgesloten met een langverwachte bestuursvergadering. Het aantal ingediende dossiers en de kwaliteit ervan maakte het er de taak zeker niet gemakkelijker op voor de bestuursleden, die zoals gewoonlijk harde keuzes moesten maken om het budget te respecteren.

Uiteindelijk werd gekozen voor drie majoritaire dossiers en drie minoritaire. Die zouden enkele van de hoogste economische effecten moeten zorgen in de geschiedenis van het fonds.

De selectie? Vier langspeelfilms en een serie van drie documentaires van ongekende ambitie. Ook nog zeldzaam op het palmares van het fonds: drie van projecten zijn thrillers: romantische, noir en zelfs fantastisch.
spacer
De Behandeling, een bewerking van één van Mo Hayders bekendste romans, plaats een jonge agent middenin een delicaat onderzoek dat hem terug zal voeren naar zijn pijnlijke verleden. Deze gitzwarte thriller, voorgesteld door Eyeworks, wordt geregisseerd door Hans Herbots, wiens serie The Spiral (die ook door Wallimage/Bruxellimage gecofinancierd wordt) dit najaar op de buis komt. Één van de troeven van de film wordt zeker de hoofdrolspeler, namelijk Matthias Schoenaerts. Die vinden we, per toeval, ook terug in The Waste Land, bij ons ingediend door Epidemic. In deze vreemde, beklemmende thriller in het hart van de Brusselse nacht, wordt Matthias een inspecteur die geconfronteerd wordt met een rituele moord … en zijn nakende vaderschap. Pieter van Hees, die al met Matthias filmde voor het beklijvende Linkeroever, brengt hier het duo van De Rouille et d’Os weer samen: Bouli Lanners neemt ook een grote rol voor zijn rekening.

Ook Mobius wordt een thriller. In de nieuwe film van de Franse regisseur Éric Rochant (Les Patriotes, Mafiosa), duiken we de wereld van de moderne financiën in, en daarmee ook de weinig verheffende praktijken die daarmee gepaard gaan. Zijn heldin, een trader in dienst van de CIA, valt voor de charmes van een francofiele Russische agent. En dan wordt het een Hitchockiaans liefdesverhaal onder hoogspanning. De ster van de film? Cecile de France. Haar ridder van dienst? Jean Dujardin, die onder zijn teamleden een zekere Émilie Dequenne telt. Dankzij een coproductie met Artemis komt de set voor een tiental dagen naar Brussel. Spektakel verzekerd!

Om al die huiveringen tegen te gaan, had deze ronde ook enkele lachsalvo’s nodig. Die komen er dankzij My friend Vijay, de vierde film van Sam Garbarski, die deze keer zorgt voor een internationale fantasie met royale cast. Moritz Bleibtreu, een Duitse filmster die we kennen van Lola Rennt, Soul Kitchen, Munich, Das Experiment of ook nog La Bande à Baader, zal op zijn eigen, erg bijzondere manier proberen zijn vrouw te heroveren, die gespeeld wordt door de Amerikaanse actrice Patricia Arquette (bekend van de serie Medium maar ook Lost Highway en True Romance). Entre Chien et Loup zet alles op alles voor deze gekke komedie waarin een man die iedereen dood waant zijn eigen begrafenis bijwoont, verkleed als flamboyante Hindoe.
.
Dat de regionale economische fondsen er niet enkel zijn voor fictie, wordt weer maar eens bewezen dankzij Ouragans. Deze driedelige serie zal overal ter wereld uitgezonden worden, en concentreert zich op een mysterieus meteorologisch fenomeen, met adembenemende technische middelen. De eerste aflevering draait rond het ontstaan van orkanen, de tweede rond de impact op de natuur en de derde probeert een punt te maken over de toekomstige ontwikkeling van het fenomeen en de gevaren (en voordelen) voor de mens. De Climax coproductie maakt het mogelijk voor spitsbedrijven zoals Mikros en Digital Graphics om mee te werken aan dit ambitieuze project dat in 3D gedraaid zal worden.

Spannend, niet? En ook nog eens lucratief voor de globale economie van de twee regio’s. Wat natuurlijk het eindobjectief blijft van deze investeringsrondes.
spacer
spacer spacer  
spacer
spacer
Une histoire capitaliste – Les six barons Empain
Tanguy Cortier
27 novembre 2015
spacer
Black
Adil El Arbi, Bilall Fallah
11 novembre 2015
spacer
Avril et le monde truqué
Franck Ekinci, Christian Demares
04 novembre 2015
spacer
Les nouvelles aventures d’Aladin
Arthur Benzaquen
14 octobre 2015
spacer
spacer
Al de films
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer spacer
spacer spacer
spacer
image  image © Wallimage sa | Regional Fund for Audiovisual Investment | All rights reserved | Webdesign Messier111 | Administratiespacer
spacer spacer