spacer spacer spacer
spacer spacer
Facebook
rss
spacer
Français | Nederlands | English
spacer spacer spacer
spacer
spacer
image
spacer
spacer
image
spacer
image
spacer
12 juli 2012 - 09:53:05 spacer  
Het discontofonds, een nieuwe troef voor de producenten
image spacer  
spacer
Wallimage werd elf jaar geleden opgericht om de Waalse audiovisuele sector, en bij uitbreiding de hele regionale industrie, een nieuwe impuls te geven. Om dat doel te bereiken, cofinanciert het Waalse fonds audiovisueel werk: langspeelfilm, series, documentaires, fictie en animatie, en ook de CrossMedia campagnes die tot die projecten behoren, via de NV Wallimage Coproductions. Bij het grote publiek is deze activiteit ongetwijfeld het bekendst.
spacer
Maar er is natuurlijk wel nog een andere tak. De NV Wallimage Entreprises financiert audiovisuele bedrijven: dienstverlenende bedrijven uit de film-, games, multimedia- en muzieksector,…
Connecties tussen de twee activiteiten gebeuren niet automatisch, maar hun interactie zal weldra duidelijker worden. En dat zo efficiënt mogelijk, zoals altijd.

De investeringen die door Wallimage Coproductions gemaakt worden hebben als doel regionale uitgaven te creëren. Om dat doel te bereiken, wordt de geïnvesteerde som voor een werk in schijven uitbetaald: 50% bij het ondertekenen van de overeenkomst, het resterende bedrag in nog eens twee schijven, op basis van bewijsstukken voor de uitgaven.

Om het fonds aantrekkelijker te maken en er één van de enige Europese regionale fondsen van te maken waar de volledige 100% van de investering beschikbaar is zodra de overeenkomst wordt getekend, heeft Wallimage Entreprises een discontofonds opgericht, dat de globale procedure sneller en efficiënt voor iedereen moet maken.

Het principe is eenvoudig : het deel van de investering die door Wallimage Coproductions niet gestort wordt, kan bij Wallimage Entreprises gedisconteerd worden, op basis van een simpele aanvraag. Die kan ingediend worden zodra het coproductie-akkoord tot stand gekomen is. Aangezien het om een selectief mechanisme gaat is dat natuurlijk wel op voorwaarde van aanvaarding van het dossier.

Uiteraard moeten wel enkele regels in acht genomen worden :
- De volle 100% van de som die niet door Wallimage Coproductions gestort werd moet het onderwerp uitmaken van de disconto
- De begunstigde producent moet op zijn minst een overeenkomst getekend hebben met Wallimage Coproductions
- Het betrokken project moet op zijn minst voor 50% van het totale budget gefinancierd zijn
- Minimum 50% van de gedisconteerde som moet besteed worden bij bedrijven uit de portefeuille van Wallimage Entreprises. De lijst daarvan bevindt zich op de website (www.wallimage.be/entreprises).

In regel met de Europese wetgeving die hierrond geldt, zal het gedisconteerde bedrag de referentierentevoet van de Europese Commissie volgen, vermeerderd met een marge van 400 basispunten.

Ter informatie, geeft dat op datum van 1 juli 2012, een jaarlijks tarief van 5,38%. Deze interestvoet bevat de commissie, het rendement en de dossierkosten.

Indien een begunstigde producent echter kan bewijzen dat hij binnen een termijn van zes maanden een banklening zonder garantie aanging waarvan het risico vergelijkbaar is met de betrokken operatie, tegen een lagere rentevoet, kan die naar beneden herzien worden.

Per jaar zullen drie sessies georganiseerd worden : de eerste in maart, de tweede in juli en de derde in november, en elk daarvan zal verband houden met twee opeenvolgende investeringsrondes : één van Wallimage en één van Wallimage/Bruxellimage.
Dit discontofonds is dus een nieuw wapen voor Wallimage dat nog meer aan coherentie en efficiëntie wint. Deze stap vergemakkelijkt bovendien het werk van de producenten.
Snelheid, beschikbaarheid, efficiëntie. Het Waalse dynamisme is meer dan alleen een slogan.
spacer
spacer spacer  
spacer
spacer
Une histoire capitaliste – Les six barons Empain
Tanguy Cortier
27 novembre 2015
spacer
Black
Adil El Arbi, Bilall Fallah
11 novembre 2015
spacer
Avril et le monde truqué
Franck Ekinci, Christian Demares
04 novembre 2015
spacer
Les nouvelles aventures d’Aladin
Arthur Benzaquen
14 octobre 2015
spacer
spacer
Al de films
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer
image
spacer spacer
spacer spacer
spacer
image  image © Wallimage sa | Regional Fund for Audiovisual Investment | All rights reserved | Webdesign Messier111 | Administratiespacer
spacer spacer